Pubers in hun kracht

 

Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven?

Voel je je soms onbegrepen door anderen?

Is het lastig om nieuwe vrienden te maken?

Wil jij wat sterker in je schoenen staan?

Kun jij wat extra zelfvertrouwen gebruiken?

 

Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen vanaf 11 jaar.

Als puber is het leven vaak niet eenvoudig. Er komt in deze levensfase veel op je af. Veel veranderingen, nieuwe situaties, en vooral niet te vergeten ook jij verandert in deze levensfase heel snel. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wil je graag leren hoe je met lastige situaties om kunt gaan? Wij helpen je graag op weg!

 

 


Jij bent Jij

Jij bevindt je als puber in een levensfase waarin veel veranderingen plaatsvinden. Je begint nu aan het vormen van je eigen identiteit. Een hele spannende maar ook uitdagende levensfase. Dit is het begin van het vinden van jouw rol in de 'grote' wereld.

Wij ondersteunen jou hier graag bij en helpen je op weg. Samen met de paarden bouwen wij een symbolische brug naar jouw eigen persoonlijke kracht.

Samen zijn we Wij

Het valt soms niet mee om met alle veranderingen bij jezelf en in je omgeving om te gaan. Nieuwe situaties en nieuwe mensen, maar ook bestaande situaties die veranderen vereisen  veel aanpassingsvermogen. Je bent zelf geen kind meer maar ook nog geen volwassene. Hoe ga jij hiermee  om? Kun jij je goed aanpassen of is het soms lastig? Heb je weleens moeite om je draai te vinden? Voel je je weleens eenzaam of onbegrepen?

Wij helpen je graag op weg, omdat Samen veel leuker is dan alleen!Wat zeggen pubers zelf over de cursus?

Michelle: "In het begin vond ik het een beetje spannend, ik wist niet zo goed wat er van mij verwacht werd. Na les 1 was dit meteen al veranderd. De groep was heel leuk en de coaches waren vriendelijk en behulpzaam. Bij de paarden voelde ik mij heel veilig. Ik heb geleerd eerder nee te zeggen en durf nu ook te zeggen wat ik wil. Ik voel dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen". 

 

Eefke: "het was echt super leuk om mee te doen. De opdrachten waren erg leuk. In het begin was het wandelen met het grote paard nog spannend. Na twee lessen kon ik al met het grote paard over de wip gaan. Dat had ik niet verwacht van mezelf. Ik heb geleerd dat ik meer durf dan ik soms zelf denk. Ik durf nu veel meer nieuwe dingen uit te proberen en heb nieuwe vrienden gemaakt in de cursus". 

 

Niels: "ik vond het in het begin een beetje raar dat je op een cursus gaat met paarden. De opdrachten waren leuk en de andere kinderen ook. Sommige opdrachten waren best lastig, toch was het ons wel samen gelukt. Dat gaf een goed gevoel. De paarden waren ook leuk. Paarden hebben ook een eigen karakter en zijn allemaal anders, sommige zijn gevoelig, sommige zijn stoer, dat was leuk om te leren. Ik zou best nog eens mee willen doen."